domingo, 29 de enero de 2012

LA RECEPTA DEL MES: FAJOL BOIG (Trigo Sarraceno) AMB VERDURES I CIGRONS


Destacarem dos aspectes importants d'aquesta recepta:
Les propietats del Fjos Boig: És un cereal molt enèrgic i nutritiu. Energèticament ens nodreix, escalfa i remineralitza. Per tant és un plat ideal per aquests dies.

INGREDIENTS per a 3-4 persones: 1 tassa de gra cru de fajol boig, 10gr. secs d'alga wakame, 1 tassa de cigró cuit, 3 carxofes, 1 carbassa petita, 2 porros, llauré, 3 c.s. d' oli d'oliva, 1 c.s. de miso.

PREPARACIÓ: Rentem i posem en una paella (sense oli) a torrar el gra. Seguidament el posem a coure ( 2 mides d'aigua per 1 de gra) en fret i hi afagim el llauré. Tapem l'olla i la posem el foc fort fins que arranqui el bull que serà quan baixarem el foc a una flama baixa. (passats 15 min apagarem el foc)
Per una altra banda posarem a remull l'alga. Tallarem les verdures : el porro, la carbassa pelada i a daus grossos i la carxofa treurem les primeres fulles i la tallarem a lo llarg. Saltejarem la verdura i quan estigui rossa afagirem l'alga, els cigrons i aigua i la farem coure a una flama baixa.
Quan estigui cuit barrejarem el gra i deixarem coure 3-4 min. més. finalment agafarem una mica de líquid de la mateixa cocció i desfarem el miso, apagarem el foc i ho afagirem a l'estofat. I llest!!!

1 comentario:

  1. Hola!!! Quina quantitat d'aigua afegim a la verdura??? Quant de temps ho fem coure???

    Gràcies!!! Molt bona recepta! :) Tenia ganes de provar el Blat Sarraí!

    ResponderEliminar